Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/danthai.dk/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Helbred

SPK logo farvekode 8dc63fThai Ridgeback DogDKK logo rgb udenbaggrund

Mah Lung Ahn
Spidshundeklubben raceinfo

Thai Ridgeback Dog

Mah Lung Ahn
SPK logo farvekode 8dc63f

Thai Ridgeback Arun Dow van Amelands PrachtHelbred generelt

Overordnet set er en thai ridgeback en sund og naturlig hund, der trives rigtig godt på sund og naturlig kost.

Der findes ikke mange racer, om nogen, der er så lidt formet af mennesker og historisk set i så høj grad har sørget for sig selv ved at fange smådyr og æde, hvad der var til rådighed.

Denne form for hårdt liv har tidligere frasorteret de knapt så overlevelsesdygtige og dermed styrket racen.

Nu om dage gør opdrættere hvad de kan for at hundene har det bedst muligt, og de fleste hvalpe får en god chance for at overleve.

I nyere tid, set i historisk sammenhæng, begyndte opdrættere i Thailand at forme racen ved meget specifik udvælgelse af avlshunde og, ifølge racekendere, at bringe andre racer som f.eks. blå dobermann og weimaraner ind i avlen. Et utilsigtet resultat heraf er, at sygdommen CDA , der mest kendes fra netop blå og brun (fortyndede farver) dobermann og andre racer med blå varianter, nu også kan forekomme hos blå og fawn thai ridgeback.

En thai ridgeback udnytter sit foder meget effektivt. Det er derfor vigtigt, at sørge for at fodre med et højkvalitetsfoder (gerne BARF / kornfrit) og se til, at hunden (voksen hund) beholder sin talje og samtidig ikke bliver mager. Hvor lidt eller hvor meget, der skal gives af dette eller hint foder, vil til enhver tid være forskelligt fra individ til individ.