Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/danthai.dk/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Dermoid Sinus

SPK logo farvekode 8dc63fThai Ridgeback DogDKK logo rgb udenbaggrund

Mah Lung Ahn
Spidshundeklubben raceinfo

Thai Ridgeback Dog

Mah Lung Ahn
SPK logo farvekode 8dc63f

Dermoid Sinus

Dermoid Sinus er en medfødt tilstand, hvor huden har dannet en kanal fra det yderste hudlag og ind i kroppen med hæfte inde i kroppen. Kanalens dybde varierer fra tilfælde til tilfælde.
Nogle DS'er lukkede, dvs at der er dannet et indvendigt hulrum med yderhud og pels. 

Det kan være meget svært at opdage en DS. Er man heldig, vil den ses som en lille prik/fordybning i huden. Det er dog langt fra alle DS'er der umiddelbart kan ses med det blotte øje.
Det er muligt at få hjælp fra kyndige og erfarne DS-spottere fra Rhodesian Ridgeback Klubben, hvor man har stor erfaring med netop denne opgave.

dermoid fig1

dermoid fig5

 

 

  

 
Tegning og foto er fra nedenstående link

En DS kan i få tilfælde være ganske fredelig, men i de fleste tilfælde vil den afstedkomme bestændelsestilstande af varieret grad, hvorfor det anbefales, at den fjernes kirurgisk, hvilket er meget dyrt og bestemt ikke risikofrit. Hvis en DS er hæftet eller snoet om f.eks. rygraden, kan den desuden medføre alvorlige problemer for hunden. 

Lidelsen er arvelig, og det er ikke tilladt at avle på en hund født med DS.

Læs mere om Dermid Sinus her

Se Dr. Thomas Laube palpere for DS