Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/danthai.dk/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Temperament

SPK logo farvekode 8dc63fThai Ridgeback DogDKK logo rgb udenbaggrund

Mah Lung Ahn
Spidshundeklubben raceinfo

Thai Ridgeback Dog

Mah Lung Ahn
SPK logo farvekode 8dc63f

Benedicte Nizet diskuterende trdTemperament

Først og fremmest er her tale om en race, der har overlevet i mere end 400 år, ved blandt andet at være skeptisk overfor ukendte, det være sig såvel situationer som mennesker og dyr. Alt og alle bliver 'set an' og skal findes ok før en TRD accepterer nogen nærhed.

At disse hunde i så mange år har passet på sig selv, og at de har været vant til hovedsageligt at omgås andre halvvildtlevende hunde på egne betingelser betyder, at kontakten med mere mennesketilnærmede hunde med mindre tydelig  'hundeetikette'/ -sprog potentielt kan være anspændt. Man skal holde en passende afstand og hilse ærbødigt på hinanden, før man beslutter,  om der er tale om ven eller fjende.

At f.eks. en ukendt labrador kommer tumlende med de bedste intentioner om leg og springer helt ind på en TRD, er bestemt ikke nogen god idé. Men har de først lært hinanden at kende på en ordentlig måde, kan legen begynde.

TRD'er leger oftest meget højlydt. Er man ikke bekendt med racen, kan man nemt blive i tvivl om, hvorvidt der er tale om leg eller alvor. Men har man een gang hørt en sur/arrig TRD, er man ikke længere i tvivl.

En TRD er normalt ikke en meget gøende hund, men den er lærenem og kan sagtens lære at være unødigt gøende. Enkelte individer vil naturligt have let til at gø. Rigtig mange 'snakker' til gengæld gerne og kan finde på at kommentere en situation med let knurren eller andre lyde. 'Ordforrådet'
er ret varieret.